Descriere
Somatocell Gel
Celulele somatice reprezintă toată dezintegrarea materială a țesutului ugerului și a celulelor albe din sânge. Se dezvoltă și se înmulțesc ca rezultat al unei stări de inflamație, infecție sau alte probleme ale ugerului (mastită subclinică, reacții intramamare, reacții microedemice).
Cauzele sunt multiple:
- furaje (micotoxine, materii prime acidulate, alergeni)
- traumatice (aparat de muls defect, presiune slabă și calitate proastă a manșoanelor)
- aer, sol, așternut, dejecții (bacterii din aer)
- genetică (sensibilitate individuală la mediu)
- rezistența glandei mamare la factorii de mediu
- disfuncții ale metabolismului ca urmare a unei hrăniri deficitare
- factorii de stres
- infecțioase (declanșare ca urmare a stresului sau a traumatismelor din mediu; agenți potențial patogeni)
- mastită subclinică sau cu patogenitate ridicată ca E. coli sau S. aureus (mastită acută).
Un număr mare de celule somatice (150.000 – 200.000 de celule per 1 ml lapte) reprezintă semnale de alarmă atât pentru starea de sănătate a animalelor, cât și din punct de vedere economic.
Somatocell Gel reprezintă una dintre cele mai inovatoare propuneri pentru o acțiune eficientă de reducere a celulelor somatice (peste 1.000.000 per 1 ml lapte) și pentru tulburările metabolice cauzate de ambii factori patogeni. Somatocell gel se bazează pe utilizarea extractelor de plante cu activitate bacteriostatică și bactericidă asupra principalilor agenți microbieni ce acționează asupra agenților patogeni și a microorganismelor saprofite ce produc toxine.
Această activitate este completată de:
- activitatea metabolică a extractelor din fermentația specială a Aspergillus oryzae
- prezența oligoelementelor cu efect imunostimulator → Zn este un element esențial cu rol crucial ca și cofactor în activitatea enzimelor și a celulelor
- extracte de plante cu activitate antiinflamatoare
Componente: uleiuri de soia vegetale emulsionate, dextroză, produs obținut din Aspergillus oryzae bogat în proteină, produse obținute din transformarea ierburilor, a drojdiilor (Saccharomyces cerevisiae și Kluyveromyces fragilis), fosfat monosodic, produs obținut din speciile Lactobacillus bogate în proteine
Aditivi per kg
Aditivi tehnologici: Lianti: E551b silică coloidală 50.000 mg, E415 gumă xantan 5.000 mg
Aditivi senzoriali: aromă Co E13 extract de obligeană 10.000 mg; extract CoE128 cinchona succirubra 20.000 mg; extract CoE214 genţiană galbenă 20.000 mg
Aditivi organoleptici: Produse naturale definite botanic: extract CoE552 stevia rebaudiană 2.000 mg
Aditivi nutriționali: compuși ai oligoelementelor E6 zinc (oxid de zinc) 10.000 mg
Proprietăți:
- stimulează sistemul imunitar compromis ca rezultat al stării inflamatorii; îmbunătățește producția de imunoglobuline (Iga), lactoferină, lizozimă și peroxidază
- stimulează recuperarea naturală a ugerului în urma traumelor mecanice (calitatea tetinelor); datorită efectului de calmare, componentele din plante reduc inflamația și restabilesc capacitatea keratinei de a produce un nou strat de protecție
- menține dezvoltarea echilibrată a populațiilor microbiene intestinale, în special a celor din tractul cecum-colon; scade producția de metaboliți toxici rezultată în urma fermentației intestinale incorecte; eliberează ficatul și reduce celulele somatice
MOD DE UTILIZARE
Administrați pe gură conținutul unei seringi Somatocell (100 g) la vacile cu un număr de celule somatice mai mare de 1 milion; repetați doza a doua zi.
Utilizarea Somatocell este sigură, deoarece nu eliberează reziduuri dăunătoare ce împiedică procesul de prepararea a brânzeturilor, prin urmare, nu afectează calitatea laptelui.